tandheelkundig_centrum_whiteline.jpg
Prins Bernhardweg 69, 3991 DE Houten
U bevindt zich hier: Behandelingen » Röntgenfoto’s

Röntgenfoto's

Bij Tandheelkundig centrum Whiteline beschikken we over röntgenapparatuur waarmee we zoveel kleine röntgen foto's als panorama foto's van de kaak kunnen maken. Een orthopantomogram (OPT of OPG) is een röntgenfoto van de gehele kaak, waarop alle tanden en kiezen te zien zijn. Uw tandarts maakt de kleine foto's om te controleren of er gaatjes tussen de tanden of kiezen te zien zijn, de zogenaamde 'bitewings'. Het wordt aangeraden om eens per 2 a 3 jaar keer per jaar deze bitewings van uw kaak te laten maken om gaatjes (cariës) tijdig te detecteren. Een tandarts kan hier echter van afwijken en zal op basis van uw gebit, gezondheid en cariësgevoeligheid een persoonlijk advies verschaffen.

De OPG wordt gebruikt om een compleet overzicht van alle tanden en kiezen, inclusief hun wortels in één keer, te verschaffen. Ook de neus, neusbijholten, overige botstructuren, de grote zenuw in de onderkaak - nervus Trigeminus 3e tak - en kaakgewricht staan veelal op deze foto.

 

Patiënt worden

Zoekt u een tandarts in Houten? Wij staan open voor nieuwe patiënten. Neemt u contact met ons op om een afspraak te maken.

Mondhygiëne-afdeling

Preventie en mondhygiëne zijn belangrijk als u uw gebit lang wilt behouden. Tandsteen en onstoken tandvlees zijn funest voor uw gebit.

Pijn/spoed

Heeft u met spoed een tandarts in Houten nodig? Neem telefonisch contact met ons op, we zijn er iedere werkdag van 08:00 tot 17:00 uur. 

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 17:00 uur 
Donderdag 08:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten


 

We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur. 

Neem direct contact met ons op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:
*:
*:
*:
Velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen.