mondhygienist houten.jpg
Prins Bernhardweg 69, 3991 DE Houten
U bevindt zich hier: Mondhygiëne

Mondhygiëne

Zoals bekend veroorzaken bacteriën gaatjes in de tanden en kiezen. Wat minder bekend is dat bacteriën schade geven aan het tandvlees en in een wat gevorderder stadium ook schade aan het bot en zelfs aan de rest van het lichaam. Uiteindelijk leidt dit tot verlies van tanden en kiezen. 

Het eerste symptoom van tandvleesonsteking is dat met het tandenpoetsen het tandvlees bloedt. Het 'vervelende' echter is dat deze ontstekingen veelal pijnloos zijn. De ontsteking schrijdt voort maar men voelt het niet. alleen de symptomen bloeding en soms een nare geur uit de mond verraden dat er wat aan de hand is.

Vroeger hadden de meeste mensen op hun 50e een kunstgebit dus toen speelde het probleem van tandvleesontstekingen minder, want als je geen tanden of kiezen meer hebt krijg je nauwelijks meer ontstekingen. Maar nu iedereen tot op hoge leeftijd zijn of haar kiezen wil behouden, terecht natuurlijk, zien we meer en meer problemen met het tandvlees optreden.

Wat gebeurt er dan? Er ontstaat tandsteen wat langzaam 'onder het tandvlees' kruipt. Als het er eenmaal zit kunt u het niet meer zelf verwijderen, hoe gering de hoeveelheid ook is. De afdeling Mondhygiëne Houten is de afdeling waar u behandeld wordt. De mondhygiëniste of preventieassistente haalt, eventueel met verdoving als het pijnlijk is, het tandsteen en overige vuil weg. Afhankelijk van de ernst wordt u verzocht terug te komen. Veel mensen kiezen er voor om geen risico te lopen en komen tweemaal per jaar.

 

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 17:00 uur 
Donderdag 08:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten


 

We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur. 

Neem direct contact met ons op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:
*:
*:
*:
Velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen.