mondhygiene preventie houten.jpg
Prins Bernhardweg 69, 3991 DE Houten
U bevindt zich hier: Mondhygiëne » Preventie & Mondhygiëne

Preventie & Mondhygiëne

Het is prettig te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slechte adem, een vieze smaak in de mond of aanslag op de tanden. Bovendien is zoals de pagina hiervoor te lezen een gezonde mond belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen en uw algemene gezondheid. Onstoken tandvlees kan, zonder dat u het merkt, leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Om tandvleesonsteking succesvol te kunnen behandelen zal eerst een uitgebreid onderzoek van het tandvlees plaatsvinden. Dit kan eventueel worden aangevuld met röntgenfoto's van uw gebit. Aanvullende gegevens m.b.t. uw algehele gezondheid, uw mondhygiëne gewoontes en uw levenswijze (roken) zijn noodzakelijk om tot een volledige diagnose en behandelplan te komen. De behandeling varieert per persoon. De eerste afspraak zal gemiddeld 45 minuten in beslag nemen. De code welke wij declareren is afhankelijk van ernst van de tandvleesonsteking. Afhankelijk van de situatie van uw gebit, zullen er na dit onderzoek een aantal afspraken ingepland worden. Deze afspraken zijn bedoeld om het gebit uitgebreid te reinigen eventueel aangevuld met mondhygiëne instructies.

De mondhygiënist(e) behandelt mond-en tandvleesproblemen en helpt u tevens nieuwe problemen te voorkomen.  

 

Mondhygiënist

In nederland is een mondhygiënist een HBO opgeleide paramedicus die werkzaam is binnen de mondzorg. Preventie en mondverzorging, om zo gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te verhelpen, zijn de belangrijkste taken van de mondhygiënist. De mondhygiënist ook bevoegd om curatieve taken uit te voeren. Hierbij kunt u denken aan de uitvoering van tandvleesbehandelingen, het verdoven, het boren en vullen van gaatjes in een beginnend stadium.

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 17:00 uur 
Donderdag 08:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten


 

We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur. 

Neem direct contact met ons op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:
*:
*:
*:
Velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen.