implantologie.jpg
Prins Bernhardweg 69, 3991 DE Houten
U bevindt zich hier: Behandelingen » Implantologie

Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een schroef en zijn gemaakt van titanium. Implantaten vormen een basis voor een kroon, brug, of kunstgebit.

Wanneer kan een implantaat toegepast worden?

  • Indien u één of meerdere tanden of kiezen heeft verloren of dreigt te gaan verliezen;
  • Wanneer u een kunstgebit draagt en deze te weinig houvast heeft. 

Hoe ziet de behandeling er uit? 

Als er een mogelijkheid bestaat dat u implantaten nodig heeft wordt er een consult gepland met onze implantoloog. De implantoloog beoordeelt uw gezondheid en de kwaliteit van het kaakbot en bespreekt de verdere behandeling met u. 

Tijdens de daadwerkelijke behandeling wordt onder plaatselijke verdoving een implantaat in het kaakbot gezet. Na 7 tot 10 dagen komt u terug om de hechtingen te laten verwijderen. In de daarop volgende 8 tot 12 weken hecht het kaakbot zich aan het implantaat. In deze periode is goede reiniging van het gebit erg belangrijk.

Zodra het gebit genezen is kan een kroon, brug of kunstgebit gemaakt worden. Als de implantoloog de diagnose stelt dat er te weinig kaakbot aanwezig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Dit kan een kunst-, eigen of donor- bot zijn. De implantaten kunnen dan veelal na 4 a 6 maanden gezet worden.

                            

Heeft u meer informatie of persoonlijk advies nodig? Neem contact met ons op. 

 

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een implantaat mee?

De levensduur hangt af van de kwaliteit van het onderhoud. Het is van belang om implantaten goed schoon te laten maken én ook zelf erg goed te onderhouden. Wij raden u dan ook aan om jaarlijks op controle te gaan bij uw tandarts én behandeling bij de mondhygiënist. Implantaten kunnen bij goed onderhoud zeker 20 jaar meegaan.

Kan een implantaat worden afgestoten?

Het implantaat is van titanium. Titanium wordt door het kaakbot en omliggend tandvlees vrijwel altijd geaccepteerd en wordt door de jaren heen niet afgestoten. Afstoting vindt eigenlijk alleen in de eerste weken plaats. Later zie je af en toe dat het bot rondom het implantaat 'zakt' maar dit is meestal het gevolg van minder goed onderhoud. Met reguliere controles bij de tandarts en frequente bezioeken aan de mondhygiënist houden we dit door de jaren heen zo goed mogelijk op peil.

Het slagingspercentage ligt rond de 95%. Bij rokers is het bekend dat het slagingspercentage ongeveer 10 a 15 % lager ligt omdat de doorbloeding door het roken minder is. 

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

U kunt napijn ervaren, alhoewel dit meestal erg meevalt. De dag erna gaat eigenlijk iedereen gewoon weer zijn of haar normale gang, zelfs paracetamol is dan niet nodig. Wij raden u aan om na de behandeling het gebied waarin de implantaten geplaatst zijn zo min mogelijk te belasten. Sporten wordt 3 a 4 dagen ontraden.

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 17:00 uur 
Donderdag 08:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten


 

We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur. 

Neem direct contact met ons op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:
*:
*:
*:
Velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen.